Followers

Ya Allah.. Betul kah??

ASSALAMUALAIKUM...

Hy korang-korang yang kiut...
Hari ni saja Fatin sudah post dua entry..kan-3???
Hah! Betul  lah tu.. Maklumlah.. Fatin ni sedang merehatkan minda.. Eceh~~

Apa? 
Dah habis exam ke?? - Eh,,belum lagi lah sayang..-
So,,kenapa terus berblogging?? -Suka hati lah!-

Hehe.. gurau-gurau saja lah di petang yang tak berapa nak indah sebab cuaca dalam hati ni asyik mendung je..sebab munasabab nye,, tu rahsia kerajaan.. Kalau nak tahu,,pergi masuk bilik kebal.. ( Apa yang aku mengarut ni??)

Oke2.. Fokus pada tajuk entry kali ni.. Ya!! Apa sudah jadi sekarang ni??? 
Apa?? Korang nak tahu ke? 
Hah!! ni yang nak story..Tapi korang pi la scroll dulu yang kat bawah ni ya...


  
Hah.. korang tahu tu gambar apa?? Kalau korang nak tahu,, itulah replika gereja yang terbesar di asia (kalau tak silap).. Nak tahu apa yang tersirat dengan replika ini?? Jom scroll...


Itulah sedikit saja informasi pasal replika ni.. Dengar-dengar cerita ,, replika ini akan dijadikan realiti.. That mean akan dibina.. Di mana?? Ce korang teka and berfikir sejenak....


Nampak tak?? Dapat agak??
Apa??
Korang tahu kat mana??
Ha! Ce beritahu sikit...
Di Malaysia...
Ya! Betul... Di Malaysia..Sebuah negara yang telah diiktiraf daripada dahulu sebagai negara ISLAM.. Ulang taip,, ISLAM..!!
Pernah tak korang dengar MASJID TERBESAR DI ASIA yang akan dibina di Malaysia? Ada tak?? Mulanya Fatin tak lah percaya sangat pasal ni.. Tapi bila cari punya cari,, ini dia jadi santapan mata Fatin.. Terkejut+gila...





 
 WAH!! Dalam pembinaan dah..Tak sangka kan negara kita nie boleh setuju.. Siapa yang benarkan agak-agaknya??





Lebih kurang macam tu lah kalau replika tu siap dibina.. 
SUBHANALLAH..
Macam mana kita nak tolak fitnah yang akan dibawa oleh dajjal kepada orang-orang islam?? Macam mana kita nak lawan fitnah-fitnah itu semua kalau bukti-bukti fitnah tu wujud? Apa tanggungjawab kita sebagai muslim/muslimah?
Fatin ni bukan lah bagus sangat dalam agama tapi sebagai muslim,,Kita mesti cari kebenaran walaupun dalam kegelapan...


Ini pun Fatin tahu dari blog someone.. But Fatin lupa lah pula link nya apa.. If not,, Fatin akan kreditkan entry ni kat dia.. Kepada orang yang Fatin maksudkan.. Tahniah kerana anda salah seorang yang banyak post entry pasal islam.. 



p/s : kita tengok sajalah siapa yang akan rasmikan bila dah siap... ( bak kata penulis asal)





 


<3 <3






Suka entry nie? like jelah..

14 comments:

joe mini said...

hmmm.......x tau nk cakap cmne...
susah sikit...huhuhuhuhu
dorang da buat...nak wat cmne lg..huhuhuhu
sabo je la...

aretin said...

tol2...

misz farah said...

tau xpe .mmg x patot la . hrap2 bnde tuh roboh .

aretin said...

haha..nk roboh pe nye.. bgunan tu da hmpir siap la syg...

Misz Farah said...

kt area ane tuh ?

aretin said...

kat kl...
kan ad map kecix ue...

Misz Farah said...

x nmpk .

Aisya Syiera said...

harap menatang nie ditelan bumi

aretin said...

fara: haha.. xpe2..t kite carikan gmbr yg lg jelas oke...

aretin said...

aisyah : hah...amin~
mudahan memng tol di teln bumi...

Aisya Syiera said...

AMIN!!

Misz Farah said...

amin . runtuh terus

aretin said...

haha...
stju-2..

kecik said...

dunia hampir nak kiamat. ni la petanda awal ny. tak faham btl. harap ianya runtuh!