Followers

Pembinaan gereja terbesar di Malaysia

Assalamualaikum..

Selamat pagi to all reader... Fatin taknak lah membebel panjang pagi-pagi nieyh.. Al-maklumlah aura belum naik sangat...

Tapi..tapi..tapi...

sebab muhasabab Fatin tulis entry pepagi nieyh sebab ada beberapa orang mempertikaikan entry nieyh ..Sejak Fatin mula tulis entry pasal tue sehingga sekarang,,ramai yang tanya Fatin sama ada berita itu betul ataupun tidak..

Oke..
takpe-2..
Nevermind..

Fatin akan terang kan lebih terperinci..

Pada mulanya,, Fatin memang lah tak percaya kan pasal berita nieyh.. Yelah kan.. Bayangkan lah negara kita nieyh adalah sebuah negara ISLAM dan agak mustahil untuk mendirikan gereja yang terbesar di Malaysia sekaligus merangkul gelaran terbesar di ASIA.. Mesti ragu-ragu kan sebab sesetengah rakyat Malaysia kurang menitikberatkan tentang hal nieyh... Setelah Fatin siasat kembali.. Berita ini sememangnya dibuktikan kebenarannya..


Kalau kalian semua nak tahu,, 


Jom follow entry nieyh sampai habis..


Gereja yang akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.

kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkannya sekarang.untuk maklumat lanjut tentang gereja ini rujuk laman web gereja ini http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html dan http://www.calvary.org.my/

Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.Jangan terkejut jika setelah selesai pembikinanya nanti, gereja ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.

Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.

Lihatlah saja kepada misi-misinya:


The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind


Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini..

( Copy & paste from empunye blog nieyh .. )

Hah !!

Itu lah serba sedikit info yang terbukti kebenarannya.. Kalau masih tak percaya juga.. Ambil kunci motor/kereta ,, ataupun pergi beli tiket bas dan pergi sendiri tengok.. Baru lah puas hati kan..

p/s : agak-agak lah kan,, siapa yang benarkan pembinaan ini & siapakah yang bakal rasmikan pembukaan gereja nie.. 

Suka entry nie? like jelah..

4 comments:

FatimahAqilah said...

hye Allah yg maha mngetahui. :'(

aretin said...

nak wat cmne la kn..
pembinaan tue da dijalankan...

chocute97 said...

hnye ALLAH yg maha mngetahui tntang pde mse akn dtg..

aretin said...

btol tu cho..
sokong sesangat,.