Followers

Kesakitan dtag melanda

 Assalamualaikum..

Hy to all my reader a.k.a silent reader..Sekarang ni,,Fatin melaporkan yang Fatin sudah seminggu bertapak kat Kota Tinggi.. Sejujurnya,,Fatin sangat-sangat bosan menikmati hari-hari Fatin.. Apa sajea sangat Fatin boleh buat kat kampung ni,. Asyikasyik rutin yang sama setiap hari.. Bosan taw (!)

So,,disebabkan rasa kebosanan melanda diri ni.. tangan Fatin pun gatalgatal la merayap kat key box tu.. Fatin pe lagi,,terus start enjin dan ajak adikadik Fatin join sekali merempit satu kampung..HEHE..


Syok ngah mandu,,tetiba pulak motor nie termati kat tengah jalan.. ( OPPP! jangan cakap aQ lupa tuang minyak k sbb sblum tu aQ da tuang n paztykan penuh! ).. dengan muka yang tebal seinci ni,, Fatin pun berhentilah kat tepi jalan.. Dah lah dekat dengan pekan.. So,,ramai la yang lalu kan.. Then,,perlahan-lahan motor nie hidup dan pi susur kat sebuah stesyen minyak lama.. After berhenti,, Fatin change la motor dengan adik Fatin dan dia pun start misi dia pi godam motor tu sampai lebam.. Bila motor tu da ok,,Fatin pun start nak balik..Baru masuk gear 1,,Adik Fatin yang bongsu tu tepuk bahu Fatin..Mak aih! Teranjat gugurl..Gaya dia lak macam nak naik belakang.. so,,bila da terkejut,,Fatin pun gelabah dan BUSHHH! Fatin da tak sedar sangat.. Masa tu lak mamatmamat ensem lalu and diaorang boleh gelak ! Aiseyhh!! jatuh standard I..! Yang Fatin pasti,,motor yang Fatin naik langgar dengan motor my adik tu depannya da separuh hancur <== xla teruk sangat.. calar balar.. Kaki dan tangan Fatin dah lebamlebam n my adik bongsu dah lukaluka..Tapi my adik lagi satu,,normal..tak ada apaapa pun.. Nak tahu sebab apa? Hah! Tunggu last entry nie..


Masa on the way tu,, sekali lagi Fatin kena.. Sedang syoksyok bawak motor,,tetiba pulak ada sekor menatang nie pi hinggap kat dahi Fatin..Mulamula Fatin biarkan sajea..Tapi dia da mula mengganas..ngauumm!! Ada ke patut gigit dahi Fatin.. Ish..==' .. so,, Fatin pun halau la menatang ue then bila Fatin pandang depan,,mata Fatin pulak kabur.. Nampak tak nampak je.. so,,Fatin tonyoktonyoh la mata nie.. Bila da normal.. Tetiba pulak kat depan nie ada satu motor n satu kereta.. Motor nie follow perlahanlahan belakang kereta tu..wargamas la katakan.. So,,bila da tersedar dari mimpi menatang ue,, Fatin sekali lagi berhadapan dengan konflik.. Bukan konflik cinta wo.. konflik lain lar... Ye la.. Fatin kena pilih.,. Nak langgar makcik nie ataupun nak pi redah sebelah dia yang ada lopak ( lecak ) .. Disebabkan hati nurani Fatin,,Fatin pun ambil jalan yang Fatin sorang je yang kena.. Air lopak tu kena kat kaki Fatin dan sekali lagi kaki Fatin makan itu punya enjin.. tau la kan rasanya kalau kaki ni melekat kat enjin yag panas tu.. sakit woo.. Dalam sakitsakit,,Fatin sempat dengar makcik tu mengomel(membebel)..


dy cakap 'ish budak ni..tak sabar betul bawak motor'.. Masa tu,,nak sajea Fatin stop and pekik kat makcik tu,,''woi,,aku da nak langgar kaw la..tu yang aku ngelak..' (boleh ke macam tu)..

Balik rumah,,masingmasing sepakat nak simpan rahsia ni.. Buatbuat tak ada apaapa.. Cover la apa yang patut.. Tapi rahsia tu simpan just for dua hari sajea.. My mom already know about it sebab dia perasan luka-luka kat badan kami..:'( .. Maybe Ibu akan beritahu ayah dan kunci motor akan di gantung,,..


p/s : Adik bongsu aQ tu,Syerah dan yang satu lagi arep.. arep xkena pape sebab dia cakap,,dia da solat dulu sebelum keluar.. Yang aku lak,,da solat tapi tak buat apa yang ibu suruh dulu.. Masa tu ibu suruh angkat kain tapi aQ cakap,,balik baru buat and syerah memang tak solat bila keluar.. so,,as conclusion,,dengar cakap ibu dan langsaikan tanggungjawab kepada Tuhan dulu..:)
Suka entry nie? like jelah..

4 comments:

Aisya Syiera said...

peh...siap boleh pilih nak langgar yg mana satu...
addeeyyy

aretin said...

Hikhok.. :P
tu la pasai.. tp demi sayangku pada warge mas,,aQ pun pilih lah yg aQ sorng yg kene..:))

❤eyra music _hardcore❤ said...

hahah..power sihh...aku suka :') herowin GOST la katakan :')
papepon cepat sembuh

aretin said...

hahha.... heroin kaw kate.. ape pon cannot la..=='