Followers

Aku berjaya !!!

 Assalamualaikum...

   Hy reader... Fatin nak share sedikit kegembiraan yang Fatin dapat hari ini.. So,, sesiapa yang sudi dengar.. sila tadah telinga untuk mendengar Fatin nak berceloteh.. :')

Actualy,, last entry sebelom entry ni,, Fatin ada luah kan perasaan tentang 'Menghitung Hari' untuk ambil keputusan PMR.. Now,, hari nie Fatin baru sahaja dapat keputusan tue.. Nak taw apa jadi.?

hah ! stay depan lappy keyh..:)


Actualy,, pagipagi lagi Fatin dah bangun.. Nak cakap excited,,haram jadah lerr.. Memang tak ada feel langsung. ! Dalam hati ni,, Fatin didik supaya terima kenyataan yang 8A' bukan milik Fatin.. Fatin buat macam tu supaya tak rasa sedih sangat bila tahu realiti.. So,,dengar perasaan yang malas sesengal.. Fatin pun gagah lerr jugak gosok baju.. Dah lame tak ada feel nak pakai uniform sekolah.. >.<


 Pagi tu sarapan kat solok.. Melantak Nasi Lemak Ayam & Teh 'o' ais.. pagipagi lagi da pekena ais lorh.. emang jadi ketung lerr jawab nya.. Tengok jam dah pukul 10 lebih.. Lam hati,,macammacam rasa.. giler gempax.. Masa tue lerrr rasa nak tercirit pun ada.. Ayah ada jugak buat melalui sms,, tapi hampeh.. busy network..

 Sampai sekolah,, jenuh jugak lah nak tunggu result nie.. siap sempat berfoto gedik.. My parents pun follow sekali..sentiasa di sisi sebab nak support walaupun keputusan 'alahai'.. 


Biler semua serbu dewan,, hah! masa tu Fatin yakin yang result da keluar.. Fatin ada juga dengar-dengar yang kali ni,, semua yang dapat straight A,, dikuasi oleh kaum hawa.. Tapi semua cina cuma sorang je Melayu.. Hah! Masa tu perasaan berkecai sebab Fatin tahu & yakin,, 8A bukan milik Fatin..:'(


Sampai dewan,, ramai yang 'malumalu' nak pi ambil result.. Dengan langkah yang confident+sedih (sebab tak dpt 8A) .. Fatin pun buat kecoh kat kaunter tu..


" Cikgu..cikgu.. saya! saya ! FATIN NUR SYAHIDAH ! keputusan mana ? " 


Actualy,,ada lagi yang Fatin membebel tapi malas nak taip.. hehe.. Then,, Teacher Nik ,, guru kelas Fatin merangkap Guru Matematik Fatin serahkan slip.. Honestly,, Fatin terkejut beruk hutan.. I got 8A !!! wow !! My mom say ,, ayah mengalirkan air mata ! ulang suara.. AYAH MENGALIRKAN AIR MATA.. sejujurnya,, ayah jarang menangis lagilagi pasal Fatin.. dan yang paling bermakna ,, setelah 15 tahun .. ayah cakap kat Fatin ..


" ayah bangga dengan along "


Mengalir air mata seorang anak.. ayat tu lah yang sentiasa Fatin nantinantikan selama ini.. Terharu sangatsangat.. Ibu Fatin pulak memang mengalirkan air mata.. Adik-adik Fatin pun cakap yang diaorang bangga dengan Fatin dan nak jadikan Fatin sebagai contoh bagi diaorang.. tergelak jugak bila dia cakap yang dia nak setanding dengan Fatin.. Fatin yakin,, mereka dapat lakukan yang lebih baik.. Syukur kepada Allah s.w.t sebab beri Fatin peluang untuk merasakan kejayaan yang selama ini Fatin impikan.. Tak dinafikan,, dari hari pertama kaki ni melangkah ke alam persekolahan tahun 2011 sehinggalah hari terakhir peperiksaan PMR,, pelbagai dugaan hebat yang Fatin lalui.. Allah tu Maha Adil .. Allah berikan Fatin dugaan dan Allah balas kesabaran Fatin dengan kejayaan.. Alhamdulillah..


p/s : tak semestinya kita gagal sekali,,kita akan gagal selama-lamanya.. Dulu UPSR aQ dapat 3A 2B jea.. sapelah yang nak pandang kan.. sobsob..:'( 
Masa peksa pulak,, paling tinggi dapat scor 5A jea..tu pun dua kali jea.. selebihnya tak lebih dari 3A .. Alahai.. Trial PMR dapt 3A 3B 2C jea.. Tapi berkat usaha dan tawakal kepada Illahi.. aQ dpat jugak 8A.. jyeaah!! USAHA TANGGA KEJAYAAN .!!!
Suka entry nie? like jelah..

3 comments:

Wanazni Wanabdullah said...

Alhamdulillah... ulangi kejayaan masa PMR dlu dlm SPM 2013. I know u can do better than before... Good Luck My Dear Daughter... Insyaallah 9A+ is in your hand...

aretin said...

terima kasih :')

aretin said...

terima kasih :')